Møblerte Hjem

Hellå. Håper bloggen faller i smak, og at alle viser seg å være fra møblerte hjem og oppfører seg dannet på internett.

tirsdag 3. februar 2009

Sang analyse

Jeg har analysert "Get low, respect it" av Memphis Bleek. Jeg valgte den sangene fordi den er ekstremt fengende og måten ordene er brukt er helt herlig!

Sangen handler om fortiden til han som synger, nåtiden, hans forhold til andre og at hans sin sang er best. Jeg syntes sangen gir meg en veldig munter stemning siden det er brukt trompeter og veldig fet rytme, men den gir samtidig en litt alvorlig stemning pga teksten som blir brukt og hva den handler om.

I teksten er det itilegg brukt veldig mye engelsk slang som ofte forbindes med det afroamerikanske miljøet som "cuz" for because, "nuttin" for nothing og selvsagt klassikeren "nigga". Teksten gir veldig utrykk for at han ikke er kapetalistisk, at han lager musikken for musikken skyld og ikke for pengene. Den gir også utrykk for at han er fortsatt lojal mot de gamle vennene sine og det gamle selv om han nå er en forandret person siden han er suksessfull.

http://www.youtube.com/watch?v=DYMkIIIBkic
Jeg føler ikke at lytteren trenger å ha noe spessielt forkunnskaper til denne sangen, lytteren må derimot ha et veldig godt øre for å få med seg teksten uten å lese den fra nettet. Det går veldig fort.

Rim er veldig ofte i brukt, så å si i hele sangen er det ord som rimer på hverandre. Dette er noe som kjennetegner hip hop sjangeren. Dette gjør at sangen for en fin flyt og blir bedre å høre på, syntes jeg. Det er også veldig mye kreativitet i sangen hvis man ser på teksten, den er god, sammensatt, har en mening, og ikke minst, så er den veldig lang uten noen som helst refreng.
Det er også en klar sammenheng mellom melodien og teksten. Teksten går i samme hastighet og takt som melodien.

http://www.absolutelyrics.com/lyrics/view/memphis_bleek/roc-a-fella_get_low_respect_it/

Teksten inneholder litt samfunnskritikk med at personer har alt for lett for å selge seg selv, at du glemmer hva som er viktig og riktig for deg og prøver å bevistgjøre lytteren på dette samtidig bevise at han som synger ikke er slik.

Morten

Ingen kommentarer: